Ilvy Maijen Fotografie

PROJECTS

RECENTE / HUIDIGE PROJECTEN

PROJECT #01
COVID-19 ERA PORTRAITS

In deze moeilijke en bizarre tijd waarin het Corona virus ons in de greep houdt is ‘social distancing’ leidend voor hoe de samenleving functioneert. Dit maakt het voor elke beroepsgroep zwaar om op de gangbare manier door te gaan. Ook voor fotografen heeft dit de nodige impact. Ik mag me gelukkig  prijzen dat ik niet volledig afhankelijk ben van mijn fotografen-loon en had dan ook de luxe om dit zonder veel zorgen op een laag pitje te zetten.

Gezien ik deze bizarre Corona-tijd op een of andere manier vast wilde leggen, heb ik gezocht naar een manier die past binnen de mogelijkheden in deze tijd.  Ik heb verschillende Limburgers gevraagd om via Skype te beeldbellen en op deze manier een portret te maken. Het persoonlijke verhaal wordt via het portret verteld. Ik heb de foto’s gemaakt door mijn iMac beeldscherm te fotograferen.

UPDATE
De foto van Nina zal worden geëxposeerd in Museum Hilversum tijdens de tentoonstelling PANdemIC die van zaterdag 8 augustus t/m 20 september plaats vindt. De foto is geselecteerd door niemand minder dan Ilvy Njiokiktjien (1e fotografe des Vaderlands).

April, 2020
Rick, 25 jaar | Maastricht, Nederland
Terwijl ik Rick fotografeer verblijft hij al bijna twee weken in quarantaine in zijn studentenkamer i.v.m. griepachtige klachten. Hij is niet getest op Corona.

April, 2020
Kimberley, 32 jaar | Heerlen, Nederland

April, 2020
Nina, 31 jaar | Borgharen, Nederland
Nina werkt als zorgcoordinator op een Corona afdeling in een verpleegtehuis met mensen met psychogeriatrische problematiek. Zij verblijft al weken geïsoleerd van haar naasten.

April, 2020
Nina, 31 jaar | Borgharen, Nederland
Nina werkt als zorgcoordinator op een Corona afdeling in een verpleegtehuis met mensen met psychogeriatrische problematiek. Zij verblijft al weken geïsoleerd van haar naasten. Deze foto is geselecteerd voor de tentoonstelling PANdemIC in museum Hilversum.

April, 2020
Liv, 12 jaar | Kerkrade, Nederland Liv volgt vanuit thuis een paar uur per dag school.

April, 2020
Sandra 47 jaar | Kerkrade, Nederland
Moeder en dochter zijn, in deze corona periode, veel samen doordat de scholen dicht zijn. Sandra werkt bij een consultatiebureau.

April, 2020
Oma Annie, 78 jaar | Simpelveld, Nederland
Oma Annie, is weduwe en woont in een appartement. Ze vindt het belangrijk om actief te blijven en gaat elke dag een stuk wandelen.

April, 2020
Jeremy, 34 | Brunssum, Nederland

April, 2020
Jeremy, 34 jaar | Brunssum, Nederland

April, 2020
Dana, 33 jaar | Landgraaf, Nederland

April, 2020
Niena, 38 jaar | Maastricht, Nederland
Niena werkt als ZZP camera journalist, reporter en columniste.

April, 2020
Maud & Ash, 27 en 30 jaar | Auckland, NIeuw Zeeland
Maud komt oorspronkelijk uit Geleen en heeft sinds 5 maanden een relatie met Ash (oorspronkelijk uit Cobh, Ierland). Ze wonen sinds een maand samen in Auckland, na een paar dagen samenwonen kwam er een volledige lockdown. Terwijl ik ze fotografeer is Nieuw Zeeland nog steeds in lockdown.

April, 2020
Ash, 30 jaar | Auckland, Nieuw Zeeland

April, 2020
Maud, 27 jaar | Auckland, Nieuw Zeeland
Maud komt oorspronkelijk uit Geleen en woonde voor ze vertrok naar Nieuw Zeeland in Sittard. Ze kan nu niet naar haar familie in Zuid Limburg vanwege de lockdown.


PROJECT #02

ERVARINGSDESKUNDIGEN

Ik ben naast fotografe ook GZ-psychologe en werk momenteel bij Met GGZ in Maastricht. Ik werk hier sinds een jaar ook samen met ervaringsdeskundigen. Deze samenwerking is aanleiding geweest om dit foto-project op te gaan zetten. Het project is ontstaan vanuit bewondering voor ervaringsdeskundigen. Zij hebben negatieve ervaringen om kunnen zetten in iets positiefs, iets wat bijdraagt aan het welzijn van andere mensen. Zij hebben ergens de kracht uitgehaald om tot dit punt te komen. In mijn project ben ik nieuwsgierig naar wat hen die kracht heeft gegeven, wat is hen drijfveer? Ik ben op zoek naar de verhalen en wil in de portretten die ik van hen maak deze kracht/drijfveer laten zien.
Ik wil de ervaringsdeskundigen een podium bieden, gewoonweg omdat ze dat verdienen met het goede en zinvolle werk wat ze doen. Daarnaast hoop ik met dit project te bewerkstelligen dat binnen de psychiatrie nog meer helder wordt wat ervaringsdeskundigen kunnen betekenen, want dat is lang niet voor alle hulpverleners en beleidsmedewerkers even duidelijk.